Estniska statens elbolag lanserar i Sverige med hjälp av Spotlight

enefit_press1

Nu lanseras Enefit, en ny elaktör på den svenska marknaden. Enefit ägs av Eesti Energia, Estlands motsvarighet till Vattenfall. De har efter en upphandling valt Spotlight för att hantera kommunikationen inför, under och efter lanseringen.

Nu gör Enefit entré på den svenska marknaden. Enefit fokuserar på familjer och företag genom att erbjuda digitala lösningar och kundanpassade avtal som effektiviserar kundernas elanvändning.

Enefit valde Spotlight efter en upphandling. Fram till lanseringen har arbetet kretsat kring varumärket och strategin framåt.

– Målet för det här uppdraget är konkret, vi ska hjälpa Enefit dra in kunder. Det är affärsdrivande kommunikation i sin renaste form. För att nå målet krävs att vi arbetar kundnära, kanalsmart och med örat ständigt på rälsen, säger Axel Lagerbielke, vd på Spotlight PR och kundansvarig för Enefit.

Enefit Sverige leds av Jonas Lindelöf, som har arbetat många år inom den svenska energisektorn, senast som försäljningschef på Telge Energi.

– Vi slår oss in på en marknad med otroligt tuff konkurrens. Men vi har en stark strategi i ryggen och ett nischat fokus – så jag känner mig mer än hoppfull. Nu firar vi en lyckad lansering och laddar för fortsättningen, säger Jonas Lindelöf.

Arbetsteamet på Spotlight består av Axel Lagerbielke, Isadora Cugler, Yvonne Edenholm och Stefan Rydén.

Dubbla nomineringar för Spotlight!

nyhet_es_dubblanomineringar

Spotlight har nominerats till de två prestigefulla kommunikationstävlingarna SABRE Awards och AMEC Awards. Båda med kampanjen Exhibition Stockholm som tillsammans med Accomplice genomfördes för kunden Adobe.

Inför årets SABRE Awards EMEA utvärderades totalt 2500 kommunikationsbyråer. I denna tuffa konkurrens har alltså Spotlight nominerats, i kategorin Digitala kampanjer.

För samma kampanj har Spotlight nomninerats till AMEC Awards som är världens största tävling för mätning och effekt inom PR och förtjänad kommunikation. Spotlight är en av de fem nominerade i kategorin Best use of measurement for a single event.

Kampanjen Exhibition Stockholm ägde rum i Stockholm och var världens första fototävling i augmented reality där hobbyfotografer fick möjligheten att utveckla sina kunskaper om foto och fotoredigering i mobilen med hjälp av Adobes verktyg ”Lightroom for mobile”.

Läs mer om kampanjen Exhibition Stockholm här.

Så firar du Gin & Tonic-dagen den 9 april

ginochtonicdagen_hendricksquiz

Vad passar bättre än att återigen förlänga känslan av helg och bjuda in vänner och familj att fira Gin & Tonic-dagen nu på måndag? Gör som GT-entusiasterna och bjud på en riktigt god premiumgin i form av Hendrick’s. För den som inte vill dricka sin GT följer nedan tips på både mat, sötsaker och underhållning inspirerad av den klassiska drinken.

Den 9 april firas den internationella Gin & Tonic-dagen. Vi guidar dig till hur du blandar en perfekt GT, men också hur du gör din egen gin-sill eller varför inte en läskande sorbet på Hendrick’s Gin och gurka. Avslutar kvällen gör du med ett klurigt GT-quiz. Ladda hem quizet här!

Blanda en perfekt Gin & Tonic

ginochtonicdagen

  • 6 cl Hendrick’s Gin
  • 12 cl tonic water*
  • Gurkskivor
  • Is


Gör så här:
Fyll ett glas med is.
Häll i Hendrick’s Gin.
Häll i tonic samt dekorera med gurkskivor.

* Tips på tre bra tonics: Fentimans Tonic Water, Fever-tree Aromatic Tonic Water, Schweppes Tonic Water.

Gör din egen GT-sill

  • 1 dl ättika 12 %
  • 2 dl rårörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 8 cl Hendrick’s Gin
  • 20 st späda granskott
  • 3 st lagerblad
  • 10 st gröna enbär
  • 10 st skivor grillad gurka, delade
  • 1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad
  • 1 st silverlök, skivad
  • 2 burkar urvattnade sillfiléer

Gör så här: 
Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och en
bär. Låt svalna.

Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.

Grilla både på skinnsidan och köttsidan på sillen till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.

Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk. Rör ner Hendrick’s i ättikslagen och häll över sillen.

Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.

Avsluta kvällen med en läskande Hendrick’s-sorbet av Håkan Johansson

  • 1 300 g gurka
  • 4 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1,45 dl citronsaft
  • 14 cl Hendrick’s Gin


Gör så här:
Skala gurkan och mixa den till en puré.

Koka vatten och socker till ett sockerlag och låt svalna.

Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén.

Tillsätt Hendrick’s gin.

Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin så ställ i frysen minst ett dygn).

Servera i iskalla glas med gurka eller rosenblad.

 

Tre saker att göra med överbliven gurka

  • Gör en god gurksmörgås med tillhörande gurkvatten
  • Skiva gurkan och lägg den på ögonen för att dämpa eventuell svullnad
  • Gör ett klassiskt gurkträd med inspiration från 90-talet

Quizethttps://drive.google.com/file/d/1Wpu_o0_ZRrqvT6-sKTTilyVv7fiSoPiw/view?usp=sharing

Load More Posts