Så firar du Gin & Tonic-dagen den 9 april

ginochtonicdagen_hendricksquiz

Vad passar bättre än att återigen förlänga känslan av helg och bjuda in vänner och familj att fira Gin & Tonic-dagen nu på måndag? Gör som GT-entusiasterna och bjud på en riktigt god premiumgin i form av Hendrick’s. För den som inte vill dricka sin GT följer nedan tips på både mat, sötsaker och underhållning inspirerad av den klassiska drinken.

Den 9 april firas den internationella Gin & Tonic-dagen. Vi guidar dig till hur du blandar en perfekt GT, men också hur du gör din egen gin-sill eller varför inte en läskande sorbet på Hendrick’s Gin och gurka. Avslutar kvällen gör du med ett klurigt GT-quiz. Ladda hem quizet här!

Blanda en perfekt Gin & Tonic

ginochtonicdagen

  • 6 cl Hendrick’s Gin
  • 12 cl tonic water*
  • Gurkskivor
  • Is


Gör så här:
Fyll ett glas med is.
Häll i Hendrick’s Gin.
Häll i tonic samt dekorera med gurkskivor.

* Tips på tre bra tonics: Fentimans Tonic Water, Fever-tree Aromatic Tonic Water, Schweppes Tonic Water.

Gör din egen GT-sill

  • 1 dl ättika 12 %
  • 2 dl rårörsocker
  • 2,5 dl vatten
  • 8 cl Hendrick’s Gin
  • 20 st späda granskott
  • 3 st lagerblad
  • 10 st gröna enbär
  • 10 st skivor grillad gurka, delade
  • 1 cm pepparrot, skalad och tunt skivad
  • 1 st silverlök, skivad
  • 2 burkar urvattnade sillfiléer

Gör så här: 
Börja med att koka upp ättika, rårörsocker och vatten tillsammans med lagerblad och en
bär. Låt svalna.

Dela ungefär tio centimeter gurka på längden och skrapa ur kärnorna.

Grilla både på skinnsidan och köttsidan på sillen till den fått ordentligt med färg. Låt svalna och skär i mindre bitar.

Varva sill, granskott, pepparrot, grillad gurka och silverlök i en burk. Rör ner Hendrick’s i ättikslagen och häll över sillen.

Låt stå och dra minst 24 timmar innan servering.

Avsluta kvällen med en läskande Hendrick’s-sorbet av Håkan Johansson

  • 1 300 g gurka
  • 4 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1,45 dl citronsaft
  • 14 cl Hendrick’s Gin


Gör så här:
Skala gurkan och mixa den till en puré.

Koka vatten och socker till ett sockerlag och låt svalna.

Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén.

Tillsätt Hendrick’s gin.

Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin så ställ i frysen minst ett dygn).

Servera i iskalla glas med gurka eller rosenblad.

 

Tre saker att göra med överbliven gurka

  • Gör en god gurksmörgås med tillhörande gurkvatten
  • Skiva gurkan och lägg den på ögonen för att dämpa eventuell svullnad
  • Gör ett klassiskt gurkträd med inspiration från 90-talet

Quizethttps://drive.google.com/file/d/1Wpu_o0_ZRrqvT6-sKTTilyVv7fiSoPiw/view?usp=sharing