Säg hej till våra praktikanter Ida-Maria och Linnéa!

Ida-Maria från Uppsala älskar cheerleading och läser till marknadskommunikatör på Nackademin. Linnéa har studerat medie-och kommunikation vid Stockholms universitet och har ett stort intresse för fotografi och film. Under hösten praktiserar de båda hos oss på Spotlight! Här delar de med sig av sina tankar om sin vardag hos oss och var de ser sig själva i framtiden.


1. Vad var det som gjorde att ditt val av praktik föll på Spotlight?

Linnéa: Spotlight är en av de byråer som jag följt sedan tidigare. Vad som blev avgörande i mitt val av praktikplats var möjligheten att kombinera en AD- och PR-roll under samma praktikperiod.

Ida-Maria: Jag fick upp ögonen för Spotlight när en av Spotlights medarbetare, Robin, gästföreläste i min skola. Efter att jag skickat in en ansökan och gått på intervju kände jag att Spotlight var rätt som praktikplats. Byrån verkade ha ett genomtänkt upplägg för att ta emot praktikanter, med fokus på att de ska få praktisk övning och utvecklas.


2. Vad har varit roligast hittills?

Ida-Maria: Svårt att välja! Det roligaste har nog varit att få spåna på nya idéer till Instagram för en kund.

Linnéa: Hittills har konceptutvecklingen varit det roligaste. Det finns många delar av yrket som kommunikatör som jag älskar, men att sitta i början av ett projekt och spåna på idéer är definitivt det jag ser mest fram emot under min vecka.

3. Vad ser du mest fram emot att få lära dig/utvecklas inom hos oss?

Ida-Maria: Jag ser fram emot att bli vassare på att skriva pressmeddelanden och andra texter, lära mig mer om uppföljning och mäta mål samt att få testa på olika arbetsuppgifter som kan ingå en ”vanlig dag” på Spotlight.

Linnéa: Att dela upp tiden jag lägger på AD-jobb och PR-uppgifter på bästa sätt. Det är en konst eftersom det handlar om att uppskatta tiden, kommunicera tydligt internt och att öva på sin simultanförmåga. Jag har kunnat lära mig jättemycket av Spotlights AD Simon; dels av hans förmåga att vara lyhörd, men också att prioritera både externa och interna uppgifter.


4. Vad vill du arbeta med när du är klar med utbildningen?

Ida-Maria: Jag vill arbeta någonstans där jag kan skapa engagerande innehåll för sociala medier kombinerat med att arbeta med text och bild på andra sätt, med målet att skapa publicitet för företag.

Linnéa: Jag skulle älska att arbeta som projektledare på en PR-eller reklambyrå. Mitt intresse för det digitala och design bidrar till att jag drar mig mot den här branschen. Det kreativa är viktigt för mig och något jag verkligen brinner för.

Är du sugen på att göra din praktik hos oss på Spotlight som en del av din utbildning?

Hör av dig till praktik@spotlightpr.se