Loading...

E-Svenskan är ett initiativ av Svensk Elitfotboll tillsammans med EA som syftar till att främja svensk supporterkultur och engagera unga i Allsvensk fotboll. Dessutom önskade EA skapa ett bredare intresse för FIFA-serien bortom spelmedia. I en digital förlängning av Allsvenskan får fotbollssupportrar chansen att tillsammans med allsvenska spelare bilda ett lag och tävla i FIFA-serien, världens populäraste fotbollsspel.

U T M A N I N G
______

Allsvenskan och EAs fotbollsspel FIFA stod inför en liknande utmaning. Hitta nya sätt att skapa engagemang och intresse utanför kärnmålgruppen. Få unga att upptäcka glädjen i fotboll och spänningen i FIFA-serien.

S T R A T E G I   &   T A K T I K
______

För att få unga att intressera sig mer för Allsvenskan och inte bara sina  idoler på de större fotbollsklubbarna runt om i Europa så behöver de komma närmare stjärnorna i sin lokala fotbollsklubb. Och de behöver göra det i en aktivitet som båda parter kan engagera sig i på lika villkor.

E-Svenskan består av en event och uttagningsturné som besökte varje allsvensk fotbollsklubb och där ett lag bestående av en supporter och en spelare ska togs fram. E-Svenskan avslutades sedan med en finaltävling där samtliga allsvenska lag är representerade.

Hela turnén gick att följa på innehållsplattformen med bilder och reportage från turnén. Fotbollskanalen drev plattformen gjorde reportage från turnén.

E-Svenskan avslutades med en final i Stockholm som sändes på Fotbollskanalen.

R E S U L T A T
______

  • Över 90 artiklar runt om i Sverige med inslag både i lokalradio
  • Reportage i Nyhetsmorgon med båda fans och spelare
Vill du också skapa kommunikation som ger effekt? Kontakta oss idag
Se fler case

Vill du veta mer?

Olle Dahlqvist

PROJEKTANSVARIG

+46 (0) 70 458 94 63

olle.dahlqvist@spotlightpr.se

N Å G R A   A V
V Å R A   K U N D E R
______