Elfa International väljer Spotlight

Ska bygga positionen som thought leader
Efter en upphandling med fem byråer har Malmöbaserade förvaringsspecialisten Elfa International valt Spotlight som ny byråpartner för att ytterligare stärka varumärkets position.

“Elfa är redan idag ledande inom skräddarsydda förvaringssystem men vi siktar högt och det finns mycket vi vill göra. Därför var det viktigt att hitta en byrå som passade både strategiskt och kreativt och där stämde det direkt när vi träffade teamet från Spotlight”, säger Christine Dalman, Senior PR Specialist på Elfa international.

Elfas innovativa och smarta förvaringslösningar har under 70 år etablerat sig i såväl Norden som i Frankrike, Tyskland och Polen och omsatte förra året för drygt 1,1 miljarder kronor.

“Vi är stolta och glada över förtroendet vi fått att bli Elfas byråpartner. Vi ser mycket fram emot att tillsammans med teamet på Elfa ta ett nästa steg att bygga Elfas position som thought leader inom förvaring”, säger Axel Lagerbielke, vd på Spotlight.

Teamet på Spotlight består bland annat av Axel Lagerbielke, Karin Sturesson och Stefan Rydén.

Om Elfa
Elfa erbjuder förvaringssystem som kan anpassas efter människors individuella behov genom hela livet. I vår produktportfölj ingår bland annat måttanpassade skjutdörrar och vägghängda eller fristående förvaringslösningar – allt i hållbar, funktionell design av högsta kvalitet.

Företaget grundades 1948 och ägs sedan 1999 av The Container Store, USA:s största detaljhandelskedja för förvaringsprodukter. The Container Store är börsnoterat på New York-börsen. Elfa har tre fabriker och åtta säljbolag i Europa. Koncernen rapporterade en omsättning på cirka 1,1 miljarder kronor för räkenskapsåret 2018 och hade vid slutet av samma år 513 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Malmö.

Om Spotlight
Spotlight är en kommunikationsbyrå som är specialiserad på affärsdrivande kommunikation med fokus på thought leadership och integrerade kampanjer. Byrån grundades 2005 och har idag 21 medarbetare. Under hösten 2017 startades systerbyrån Dper som är specialiserad på digital marknadsföring.

Kontakt

Axel Lagerbielke, vd Spotlight
Mobil: +46 708 84 56 56
Email: axel@spotlightpr.se

Christine Dalman, Senior PR Specialist på Elfa international
Mobil: +46 73 088 46 04
Email: christine.dalman@elfa.com